Pozvánky na akce, Pro studenty, Zajímavé

TEDxPrague ED – aneb TED konference zaměřená na vzdělávání

TEDxPrague ED – aneb TED konference zaměřená na vzdělávání – je TED event přizpůsobený nejen zaměstnancům škol a univerzit či studentům a školákům, ale i ostatním zájemcům v oblasti vzdělávání se.

TEDx je, jak se samo definuje, celosvětové hnutí, jež si klade za cíl sířit unikátní myšlenky napříč společností. Zkratka TED znamená TechnologyEntertainmentDesign. V českém prostředí se objevuje poprvé v roce 2009, a to pod záštitou onoho celosvětového hnutí. Je třeba zmínit, že se jedná o neziskovou organizaci a tudíž ti, kteří se na tvorbě a organizaci TEDx eventů podílejí, pracují bez nároku na honorář. Vede je k tomu čistě nadšení pro věc a dobrý pocit. V českém prostředí TED zahrnuje následující salony: Business Salon, Women, Youth a Education.

Ráda bych zde trochu přiblížila salon TEDxPragueED a zároveň vás pozvala na další konferenci, která se plánuje právě pro letošní rok.

TEDxPragueED

ED v názvu znamená zkratku slova Education, jedná se tedy o typ TEDu, který je, jak už název napovídá, zaměřený na vzdělávání se. Je určen především studentům, učitelům a dalším pracovníkům ve školní či akademické sféře. ED však mimo jmenované skupiny cílí i na zájemce a nadšenče v oblasti vzdělávání. Dveře jsou tedy otevřeny i široké veřejnosti. Ovšem, je třeba počítat s tím, že jednotlivé „talks“ budou vztaženy právě k oblasti učení a vzdělávání se. Poslední konference, jež se uskutečnila, nesla název „TEDxprague ED – Za pochodu“ a konala se 17. srpna 2021 v pražském CAMPu. Název „Za pochodu“ poukazuje na současný způsob učení se v dnešním, tak trochu uspěchaném světě. Není čas čekat na vhodnou a zároveň nikdy nepřicházející chvíli, naopak je potřeba se učit za pochodu.

Ročník 2022 se právě připravuje, aktuální informace budou k dispozici již brzy. Pokud by vás zajímalo více, přidávám odkaz na webové stránky: www.tedxprague.cz a odkaz na Facebook Pages: TEDxPragueED a TEDxPrague

 

TEDxPrague ED –  Za pochodu – z roku 2021 – talk – „Daniel Pražák: Chybami (se) člověk učí“

 

TEDxPrague ED – Radost – z roku 2018 –  talk – „Tomáš Hisem: Z horníka programátorem“

 

Tagged ,

About Jesika Blažková

Take proper care of your three homes - mind, body, earth.
View all posts by Jesika Blažková →