Dění na FF, Kultura / Události, Nezařazené, Pozvánky na akce, Pro studenty, Reportáže, Studentský život, Tipy pro studenty

Pub Quizy, podpůrná skupina a Slam Poetry ve SKLEPě?

Studentský klub SKLEP se začíná těšit větší a větší popularitě! V průběhu ledna se nám povedlo odstartovat pravidelný program, který zdárně pokračuje. SKLEP se nachází na Chodském náměstí na adrese Thámova 4, 30100 Plzeň. 

Ve SKLEPě nabízíme v pondělky rozbory maturitní četby – nejen pro maturanty. Pomáháme tak s přípravou na zkoušku dospělosti, ale také řešíme, proč je literatura dnes aktuální a důležitá. Ve čtvrtky nabízíme filmové večery, vedené Jakubem Demčo a Petrem Vaďurou. Naší novinkou jsou od začátku března také podpůrné skupiny, které probíhají pod vedením Karla Nyergese.

Pan Nyerges má za sebou 26 let praxe v zapsaném ústavu POINT 14 Plzeň – organizaci, zabývající se prevencí, léčbou a následnou péčí pro lidi ohrožené rizikovým chováním, závislé osoby a jejich blízké. Během prvních třinácti let Karel pracoval na několika pozicích – lektor primární prevence, streetworker, pracovník kontaktního centra a pracovník v terapeutické komunitě. V posledních třinácti letech se věnuje managementu jako ředitel organizace. Poslední dva roky souběžně vykonává funkci ředitele Diakonie Evangelické církve metodistické v ČR. Pan Nyerges také absolvoval pětiletý sebezkušenostní výcvik v Daseinsanalýze. Absolvoval také řadu jiných vzdělávacích dlouhodobých akreditovaných kurzů, např. kurz Primární prevence akreditovaný MŠMT.

Studentské středy ve SKLEPě

Největší účasti se zatím těšíme ve středy, kdy nabízíme program různý. Pořádáme vernisáže a výstavy – studenti zde mají prostor vystavovat své výtvarné práce, či prezentovat autorská čtení. Velmi populární je v Plzni také Slam Poetry – nová forma poezie, kterou si vždy přijde poslechnout mnoho lidí – nejen studentů. Spolupracovali jsme již s performery, jako je Dr. Filipitch, nebo Anatol Svahilec.

Právě akce Dr. Filipitche s názvem Slam Poetry Kindergarden byla možností pro studenty středních a vysokých škol si projev před publikem vyzkoušet. Poprvé vystoupili například Mystic Vítek, Archanděl Petrolej, Anež von Böhmerwald, Kotlowski, nebo Anystra. Celá akce se velmi vydařila a hlavní místnost praskala ve švech.

Nejsme však klubem pouze uměleckým, ale nabízíme i například turnaje ve fotbálku, či Pub Quizy, na které chodí průměrně i kolem 50 lidí za večer. Velmi povedeným byl za poslední měsíc Pub Quiz valentýnský. SKLEP. nabídl také třeba výtvarné workshopy malování kávou, či uhlím se studentkou výtvarné výchovy Kristýnou Vachudovou. Koncertem nás také poctila kapela Bonnie a od začátku března vedeme točené pivo.

Následující týden ve SKLEPě: 
  • Rozbor knihy Obraz Doriana Graye v pondělí 6.3.2023 od 18:00
  • Anonymní sklípkani s tématem “Kdo jste vy? Kdo jsme my? Kdo jsem já?” v úterý 7.3.2023 od 17:00
  • Autorské čtení Valerie Coufalové – @liskapise ve středu od 19:00,
  • Filmový večer s Jakubem Demčo – Vyšší princip ve čtvrtek od 19:00
Pravidelný program klubu:
  • Literární pondělky, nejen pro maturanty v 18:00
  • Anonymní sklípkani – podpůrná skupina v úterý (jednou za 14 dní) od 17:00
  • Studentské středy plné koncertů, poezie, vernisáží, výtvarných workshopů, Pub Quizů, Slam Poetry, přednášek, stolních her, či fotbálkových turnajů od 19:00
  • Filmové čtvrtky v 19:00

Podrobnosti a aktuality můžete vždy najít na instragramovém účtu @sklep.plzen, či facebookové stránce SKLEP.

Pokud tedy máte i vy nezvyklé dovednosti, nebo byste se rádi zapojili do dění ve SKLEPě, neváhejte se ozvat třeba na emailovou adresu sklep.plzen@gmail.com, či na sociálních sítích SKLEPa. 

About Anežka Pechová

Čím víc jazyků umíš, tím více zjišťuješ, že neumíš pořádně ani jeden. Svůj americký sen už jsem si zažila, tak teď doháním ten evropský. Studium mezinárodních vztahů jsem si vybrala tak trochu náhodně, ale zatím mě neskutečně baví. Moc ráda objevuji nové věci a poznávám nové kultury, taky píšu a fotím. Mám spoustu skvělých historek, jako například spontánní výlet s batůžkem na Ibizu, kde jsem našla útočiště u jeptišek. Baví mě bylinky, pečení, vaření a chození na procházky - klasický babča věci. Bez brýlí nevidím na metr a potkat mě můžete v kovbojskejch kopytech cestou pro dobrou plzničku.
View all posts by Anežka Pechová →

2 thoughts on “Pub Quizy, podpůrná skupina a Slam Poetry ve SKLEPě?

Comments are closed.