Kultura / Události, Pozvánky na akce, Život na ZČU

Oslav 30 let ZČU

To, že Západočeská univerzita slaví 30 let od svého vzniku, jsi již nejspíš zaregistroval. Pokud ale tápeš v programu oslav, je pro tebe tento přehled akcí jako stvořený. Nenech si žádnou z nich ujít a oslav s univerzitou její kulatiny.

  • 21.9. Den v kampusu + pivo s rektorem

Tato akce je pomyslným vrcholem oslav. „Pivo s rektorem” ti už snad ani nemusím představovat. Uskuteční se (jako tomu bylo vždy už od roku 2016) na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Zde si budeš moci pochutnat na pivě, na jehož vaření se podílel sám rektor ZČU, Miroslav Holeček. A ten ti ho do vychlazené sklenky dokonce i sám natočí. Poté se můžeš přesunout do univerzitního areálu, kde budou vybudovány tři scény. Nejmenší z nich bude postavena ve vnitrobloku Fakulty strojní a vystoupí na ní hvězdy slam poetry. Zbývající dvě scény se budou nacházet u zikkuratu vedle Sutnarky a před Fakultou elektrotechnickou. Na těchto pódiích se vystřídají profesionální i studentské kapely. Hlavním bodem večera pak bude vystoupení Tata Bojs od 20. hodin. Vstup na koncert je samozřejmě zdarma, tak si to nenechte ujít.

  •  21.-22.9. Rok jedna

Součástí oslav bude i Rok jedna, během kterého je každoročně celý kampus ZČU představen univerzitním nováčkům. Prváci tu obdrží cenné informace, zúčastní se prohlídky kampusu, ale také se i užijí první pořádnou párty.

  • 22.9. Noc literatury

V rámci oslav se ZČU zapojí i do Noci literatury, při které se můžeš podívat na univerzitní místa, jež nejsou běžně dostupná.

  • 10.11. Společenský večer pro absolventy a partnery

Tato událost se odehraje v budově Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Samotné setkání obohatí vystoupení  umělců Divadla J. K. Tyla

  • Září – Kniha + výstava 30 let ZČU

V rámci oslav ZČU představí i knihu, ve které se ohlédne za uplynulými třiceti lety a zmíní také  události v historii. Úspěchy jednotlivých fakult a výzkumných center budou zachyceny formou komiksových příběhů. Autory ilustrací jsou samotní studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, kteří tvořili pod vedením ilustrátorky Renáty Fučíkové.  Vybrané kapitoly budou součástí výstavy 30 let ZČU, jíž si můžeš prohlédnout celé září ve Smetanových sadech před „vědárnou“. 

Zdroj: https://www.zcu.cz/cs/University/About-us/30_let_ZCU/ZCU_30_oslavy

Tagged

About Radka Čtveráková