Kultura, Kultura / Události, Pozvánky na akce, Pro studenty, Studentský život

Udělejte si výlet na divadelní přehlídku

Pokud jste četli některé moje předchozí články, tak víte, že jsem vášnivá čtenářka. Kromě čtení mě zajímá i mnoho dalších věcí, i když to tak mnohdy nevypadá. Dneska bych se ráda zabývala divadlem, doufám, že tu mám nějaké další fanoušky. Sice mi divadlo často nezapadá do plánů, ale každoročně se snažím nevynechat jeden divadelní zážitek, který dokáže být hodně vyčerpávající.

Mluvím o Západočeské oblastní přehlídce činoherního a hudebního divadla v Horažďovicích. Jedná se o amatérské divadelní spolky, které se přihlásí a na jeden víkend v roce se sjedou do Horažďovic. Vstupné je poměrně symbolické. Přehlídka je soutěžní, takže zde je i odborná porota a divácká porota. Na konci každé přehlídky se udělují čestná uznání za herecký výkon, inscenaci a scénář k inscenaci, poté ceny za herecký výkon, scénografii, režii a přímo za divadelní hru. Letos se přehlídka bude konat od 21. do 24. března 2024 v kulturním domě v Horažďovicích.

Pro diváky je to doopravdy velmi nabitý víkend a i pro mě to tak delší dobu bylo. Nyní je to pro mě ještě o něco zajímavější a náročnější, protože už nějaký ten rok k této přehlídce patří i přehlídkové noviny Tyjátr Times a já jsem jejich součástí. Takže kromě divadel dělám rozhovory s herci i diváky, píšu pohled diváka a chodím na hodnocení poroty. Což je část, kdy odborná porota mluví s daným divadelním spolkem a dává jim zpětnou vazbu, co bylo skvělé a kde by udělali nějakou menší změnu. Ale nebojte se, vše se nese v přátelském duchu. Součástí přehlídky je i společenský večer, kdy všichni vystoupí ze svých rolí. Pokud by vás zajímalo víc, sledujte náš Facebook a nebo Instagram.

A na jaká divadla se letos můžeme těšit?

21. března v 19:00 Herecký spolek D & D SCHOOL Plzeň – To si piš

22. března v 16:30 Divadlo mladého herce Sokolov – Romeo a Julie aneb Tanec a Zpěv

22. března ve 20:00 Divadelní studio D 3 Karlovy Vary – Zabiják Joe

23. března v 10:00 Divadlo Žumbera, tvůrčí skupina SKORONARVÁNO – Benátky pod sněhem

23. března v 13:30 Divadlo JakoHost Plzeň – Morell

23. března v 16:00 Divadelní spolek Jezírko Plzeň – Ani za milión!

23. března ve 20:00 Divadlo JakoHost Plzeň – Svatební cesta do Jiljí

24. března v 10:00 Podividlo ažažAš – Kostlivec v silonkách

24. března v 13:00 Ochotníci Ostrov – Když se zhasne

24. března v 17:00 závěrečné vyhodnocení

Pro mě je to každý rok takové příjemné setkání s divadelní rodinou a ráda se tam s vámi potkám. Takže pokud nemáte nic v plánu, určitě zavítejte do Horažďovic.

 


Zdroj obrákzu: plzenoviny.cz

Tagged , , , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *