Kultura / Události, Pozvánky na akce, Pro studenty

Tip na akci: Víkend pro Prácheň

Spolek „Prácheň žije!“ završí první rok svých aktivit „Víkendem pro Prácheň“, který přinese bohatý program, určený všem od malých dětí až po seniory a seniorky. Prácheň je srdeční záležitostí lidí v okolí i v širším regionu a všichni si o víkendu 26. až 28. dubna přijdou na své.

Pojďme se podrobněji podívat na program víkendu. Večer v pátek 26. dubna od 18.00 hodin bude patřit společenskému setkání „Prácheň žije!“ v Kulturním domě Velké Hydčice. Lidé se mohou těšit na sousedský raut, živou hudbu a prezentaci tematicky zaměřených prací studentstva Střední školy Horažďovice. Tento večer je pořádán v rámci Dnů dobrovolnictví Plzeňského kraje.

Dny dobrovolnictví jsou inspirovány slovenskou akcí Týždeň dobrovolnictva a tady u nás v ČR je společně pořádají Regionální dobrovolnická centra v různých krajích. Letos se zapojilo 12 krajů. Do nabídky akcí se mohly zapojit nejrůznější organizace, spolky, neformální skupiny i fyzické osoby. Cílem akce je zprostředkovat kontakt veřejnosti s dobrovolnictvím a neziskovým sektorem, a tím také zvýšit informovanost o možnostech dobrovolnictví.

Sobota 27. dubna pak přinese odpolední zábavu zejména pro rodiny. Ve 14 hodin bude na Mírovém náměstí v Horažďovicích zahájena pátrací hra „Prácheň žije!“. Účastníci a účastnice se vydají na trasu dlouhou cca 2,5 kilometru. Na této trase budou absolvovat několik zábavých úkolů a v cíli na Práchni je bude čekat odměna a malé pohoštění. Poprvé bude také představen dřevěný poustevník, kterého spolek nechal vytvořit.

Odpoledne téhož dne, od 16.00 hodin, se v kostele sv. Klimenta na Práchni bude konat přednáška archeologa Mgr. Martina Ptáka, který se systematicky Práchní zabývá, o jeho nejnovějších výzkumech.

Nakonec se v neděli 28. dubna od 15.00 hodin v Divadelním sále Muzea můžete účastnit veřejné debaty o budoucnosti Práchně. Lidé budou mít možnost vyjádřit své názory a přání ohledně budoucích událostí a aktivit na Práchni.

 


Zdroj: Dny dobrovolnictví: https://dobrovolnictvi-plzenskykraj.cz/dny-dobrovolnictvi-2024/

Tagged , , , , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *