Dění na FF, Nezařazené, Studentský život, Tipy pro studenty

Boháčem ve dvaceti aneb INTER-23 znovu otevírá své brány

Slyš, svobodný duchu. Za měsíc, 10. února 2023, se uzavírá výběrové řízení na studijní pobyty INTER-23 (Free Movers). To je zásadní informace pro každého, kdo již slyšel o dvou partnerských univerzitách KAP (Valdosta State University a Osh State University), kdo však dosud nacházel vážné či nevážné důvody pro to scrollovat dál a nabídku odložit na neurčito. 

Krása pobytu INTER tkví v tom, že si jedinec může naplánovat výjezd za studiem, výzkumem či jazykovým kurzem kamkoli na světě – a dostat za to zaplaceno. Na otázku studia v Keni, Indii nebo Spojených státech KAP odpovídá: Proč ne. Komu ale čas či pohodlí upírá možnost volného výběru, najde útěchu právě v partnerských univerzitách z USA či Kyrgyzstánu. 

O důvodech k výjezdu bylo napsáno mnoho, naposledy tady (USA) či tady (KRG), informační schůzka se pak koná 11. ledna v 17.00 (JJ-304). Do obou měst jsou potřeba různé předpoklady: zatímco Valdosta vyžaduje družnost a zájem, Osh si žádá flexibilitu a spontánnost. Pro obě destinace však platí jedno společné: za takový peníz se do těchto míst už asi víckrát nedostanete.   

Půl hodinou, která zabere vyplnění všech potřebných dokumentů, tak můžete získat zkušenost, kontakty, řádek v CV – a historky na zbytek života. Stále jste samozřejmě studenty/studentkami své katedry a chcete jí dělat dobré jméno – to jde ale s vroucím přístupem hostujících takřka samo. 

najdete po rozkliknutí odkazů výše. S jakýmkoliv dotazem se pak lze obrátit na paní doktorku Ponížilovou nebo bývalé účastníky pobytu (mrk mrk). Asi není příliš snazších cest, jak si obohatit život, tak proč se nestát boháči už na vysoký. Pan Musk by teď jistě spokojeně přikyvoval. 

About Kateřina Šteflová

Všude je hezky, tak nerada zůstávam doma. Neviděla jsem žádný film a nestíhám autobus. Kupuju knížky, to abych měla co číst v důchodu. Zahradničim, nešiju a chutná mi kafe.
View all posts by Kateřina Šteflová →