Dění na FF, Pro studenty, Zajímavé

Univerzitní knihovna ZČU organizuje i letos sbírku knih

Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni pořádá letos již pátý ročník sbírky knih. Akce nazvaná Daruj knihu probíhá v únoru 2022 a zapojit se může každý. Do 28. 2. 2022 můžete přinášet knihy v dobrém stavu nebo nové do jakékoli pobočky Univerzitní knihovny ZČU, konkrétně Univerzitní knihovny v kampusu na Borských polích, Filozofické a právnické knihovny v Sadech Pětatřicátníků 16, Knihovny zdravotnických studií v Sedláčkově 31, Pedagogické knihovny na Klatovské 51, nebo Ekonomické knihovny v Chebu v Hradební ulici 22.

Letošní ročník navazuje na úspěšnou tradici předchozích let, kdy Univerzitní knihovna spolupracovala s organizacemi a institucemi Plzeňského kraje, například Základní a Mateřská škola pro zrakově postižené a vady řeči, Fakultní nemocnice Plzeň, SeneCura SeniorCentrum Plzeň, nebo Věznice Plzeň, pro kterou bylo v předminulém roce vybráno více než 1500 knižních titulů.

Dle Miloslavy Faitové, ředitelky Univerzitní knihovny ZČU letos nejvíce potěší knihy pro děti (od nejmenších cca do 15 let), ale rovněž beletrie a encyklopedie pro školáky. Vybrané publikace budou začátkem března předány neziskové organizaci Blízký soused, která zprostředkovává volnočasové aktivity pro děti z problematických prostředí.

Pokud máte doma již nevyužité knihy a chcete podpořit smysluplnou věc, neváhejte se do právě probíhajícího projektu zapojit. Stačí, když své knihy přinesete na některou z poboček Univerzitní knihovny ZČU v Plzni nebo v Chebu. Vaše nepoužívané knihy tak mohou dále dělat radost někomu jinému.

 

Zdroje: info.zcu.czfacebookové stránky Univerzitní knihovny ZČU

Zdroj obrázku: info.zcu.cz

About Adéla Sommerová