Kultura / Události, Pozvánky na akce

Konference: Inovace v přípravě budoucích učitelů 2021

Pedagogické hnutí Otevřeno ve spolupráci s FPE ZČU pořádají 27.8.2021 další ročník konference zaměřené na inovativní vzdělání a přípravu budoucích učitelů. V prostorech pedagogické fakulty Západočeské univerzity vystoupí hosté, představí se program Otevřená výzva nebo použití virtuální reality ve školství. 

V pátek, 27.8.2021 se na pedagogické fakultě ZČU pořádá konference o inovativní přípravě a vzdělání budoucích učitelů. Konference je určena všem, kteří v pedagogickém prostředí figurují, tedy studentům pedagogických fakult, pedagogům na zmíněných fakultách, pedagogům v jiných odvětví školství a podobně. 

Plánované konferenční příspěvky se budou věnovat propasti mezi teoretickým a praktickým vzděláním, vhodnosti reflexe nad výukou budoucích učitelů nebo důležitosti výzkumu v pedagogické oblasti. Na konferenci bude rovněž představen internacionální přístup v přípravě budoucích pedagogů, který se bude opírat o studijní obor MA v migraci a interkulturních vztazích Jihočeské univerzity. Diskutován bude taktéž sociální a emoční rozvoj budoucích učitelů společně s vytvářením profesního sebepojetí. 

Kromě samotných příspěvků dojde na konferenci k představení programu Otevřená výzva. Výzva výrazně (nejen finančně) podporuje zavádění inovativních metod do vzdělání budoucích pedagogů. Digi centrum ZČU dále představí využití virtuální reality ve školství. Ve virtuální třídě bude možné prakticky otestovat modelové komunikační situace. 

Kvalitní vzdělání pedagogů je jedním ze základních pilířů fungování budoucí společnosti. Konference se snaží poutavým způsobem předložit vhodné inovativní techniky, které je možné do vzdělání zahrnout. Pojďme se vzdělat ve vzdělávání! Více informací o samotné konferenci lze dohledat na webu https://www.konferenceinovace.org nebo na Facebooku. 

Tagged , , , , ,

About Denisa Míková

Jsem studentkou TFKáčka na Fildě a celé studium na VŠ se aktivně zajímám o digitální marketing a média, především ta nová, občas píšu, občas mluvím a na všechno mám názor. Sarkazmus a ironie mi řikají Velitelko, ráda se směju, rozšiřuju si obzory, nikoho nesoudím a miluju konstruktivní debatu.
View all posts by Denisa Míková →