Pro studenty, Ze studentského života, Život na ZČU

Jak je to s knihovnami v době covidové?

Potřebuješ knížku, ale nevíš, zda je možné si ji půjčit, i když jsou knihovny zavřené? Tak v tomto článku najdeš odpověď.

Univerzitní knihovna ZČU

Díky přihlašovacím údajům se můžeš stále ještě dostat do Národní digitální knihovny. Pokud ale upřednostňuješ tištěnou verzi, univerzitní knihovna umožňuje si požadovanou knihu vypůjčit, a to bezkontaktně.

Jak to funguje?

Napíšeš e-mail s objednávkou požadovaných knih na příslušnou dílčí knihovnu. V e-mailu uvedeš identifikaci knihy (autor, název, signatura), své celé jméno a Orion login. Knihovna se s tebou poté dohodne na příslušný den a hodinu, kdy jsi ochoten si pro knížky přijít. Ve smluvený čas si pak už jenom vyzvedneš své objednané knihy, které ti budou ponechány na předem určeném místě. Samozřejmě při převzetí knih nezapomeň dbát všech hygienických nařízení (dezinfekce rukou, rouška, rozestupy).

Jaká je doba výpůjček?

Všechny vypůjčené knihy jsou po dobu uzavření knihovny automaticky prodlouženy. Pokud ji chceš ale vrátit, tak ji můžeš vložit do biblioboxů.

Více informací ohledně fungování univerzitní knihovny najdeš přímo na stránkách https://knihovna.zcu.cz/ .

 

Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje

„Vědárna“ bezkontaktní vypůjčení knih nezprostředkovává. Máš-li půjčenou knihu, tak se nemusíš bát, výpůjční lhůtu máš automaticky prodlouženou do 1. 3. Případně ji můžeš vrátit do příslušných biblioboxů.

Pokud si potřebuješ zapůjčit některou knihu z jejich fondu, nemusíš zoufat. Máš možnost přihlásit se do Národní digitální knihovny pomocí přihlašovacích údajů, pod kterými jsi veden ve „vědárně“. Určitě tam najdeš i knihu, kterou hledáš.

Seznam všech online služeb, které knihovna nabízí, najdeš na jejich stránkách https://svkpk.cz/ .

Tagged , ,

About Radka Čtveráková