Fejetony

Je libo kachnu? Rady a tipy, jak být zaručeně pozitivní!

S každým fenoménem přichází spousta nezodpovězených otázek, to platí také u zákeřné nemoci covid-19. Každý z nás slyšel příběh o nějakém známém, který stál v nekonečně dlouhé frontě na test, ale rozmyslel si to a odešel domů, kde na něj už čekala SMS zpráva, že je POZITIVNÍ.  Zdá se to být neuvěřitelné? Náhoda? Nemyslím si.

Pochopitelně covid-19 je stále velká neznámá, přestože s ním žijeme už necelý rok. Museli jsme této nemoci přizpůsobit vše. Veškeré lékařské prohlídky, které nehoří, necháváme na lepší časy, ať neohrožujeme sebe a své nejbližší. Díky restrikcím a pokynům se objevují informace, kterým se dá těžko uvěřit. Různé rady a doporučení, jak covidu předcházet, ale také spousta konspiračních teorií. Tyto informace mohou být nebezpečné a mohou nabádat k riskantnímu chování poškozujícímu zdraví.

A proto tento článek prosím neberte doslovně, ale s nadsázkou. Nemá nikoho urážet (ani nabádat k hazardním praktikám), pouze chci připomenout nutnost používání zdravého selského rozumu.

První konspirační teorie, která se k nám dostala, tvrdila, že nemoc covid-19 vůbec neexistuje. Jednalo se pouze o spiknutí elit, jejichž cílem bylo zničit konkrétní skupinu podnikatelů. Druhou variantou pak byla snaha těchto elit o eliminaci neaktivní populace, která ekonomiku už nepodporuje, ale pouze z ní sosá – našich  seniorů. Podle další dezinformace koronavirus vzniknul, aby odstartoval světovou ekonomickou krizi. Samozřejmě za tím prý stály skupiny Rockefellerů a Rothschildů. Údajně se ale může jednat i o biologickou zbraň namířenou na bělochy. Dle dalších zaručených informací vznikl covid-19 kvůli farmaceutickým firmám, aby si peněžně polepšily díky velkým prodejům léků a dalších zdravotnických potřeb, které jsou v době pandemie nezbytné pro život. Světlem na konci tunelu mají být vakcíny, které nám pouze způsobí transformaci DNA a jejich aplikací nás očipují jako pejsky. Mňau.

Patrně nejkurióznější dezinformace byla, že poštovní zásilky z Číny a hlavně ze známého online obchodu Aliexpressu byly infikovány koronavirem. I kdyby virus chtěl procestovat Evropu, tak bohužel neměl šanci v balíčcích přežít.

A jaké že jsou zaručené tipy, jak se covidu-19 zbavit? (Tyto návody můžete ovšem používat pouze na vaše nebezpečí.) Samozřejmě se doporučuje chodit hodně ven a vyhřívat se na sluníčku. Dalším zaručeným receptem v boji proti covidu je pravidelná konzumace horké vody. A proč pít vodu? Protože voda  covid odplaví z úst do jícnu a poté do žaludku, kde prý žaludeční šťávy koronavirus zničí. A pokud náhodou voda nepomůže, doporučuje se pít alkohol, protože alkohol virus zabíjí (mimochodem zabíjí i mozkové buňky). Pokud se obáváte rakoviny plic, mám pro vás malé řešení. Vůbec se nemusíte bát, když budete kouřit více cigaret denně, koronavirus vás přes cigaretovou mlhu obejde. Legenda praví, že česnek vás ochrání proti upírům. Naštěstí to prý platí i na koronavirus. Pokud budete konzumovat hodně česneku, zaručeně se vám bude vyhýbat nejen koronavirus, ale i upíři a všichni lidé ve vašem okolí. A to se vyplatí!

Zdroj obrázku: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3062990-studie-koronavirus-je-nejnakazlivejsi-nez-se-objevi-priznaky [26.1.2021]

Tagged , , ,

About Alžběta Divišová